Vrijblijvend advies of afspraak maken? Neem direct contact met ons op.
Een intakegesprek bij Edelweiss is altijd GRATIS.

Acupunctuur

Acupunctuur

Wat doet de acupuncturist bij Edelweiss

Acupunctuur is een eeuwenoude oosterse behandelmethode voor vele klachten. In de laatste jaren is er steeds meer wetenschappelijk bewijs voor de werking van acupunctuur en wordt het steeds meer geaccepteerd als volwaardige behandelmethode.

De Traditionele Chinese Geneeskunst steunt op het inzicht dat kwalen voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Om die verstoringen te herstellen, plaatst de acupuncturist, na een diagnose, dunne naalden op bepaalde punten op de meridianen in het lichaam. Daar voelt u doorgaans vrijwel niets van. Daarnaast beschikt de acupuncturist over aanvullende technieken en kunt u soms een kruidentherapie of dieetsuggesties krijgen.

acupunctuur integraal behandelcentrum edelweiss 1
De acupuncturist kan het lichaam vaak zo goed reguleren, dat het energie-evenwicht zich blijvend herstelt. Uw klachten verminderen sterk of verdwijnen volledig. Acupunctuur kan ook dienen als symptoombestrijdende of pijnstillende therapie, bijvoorbeeld als lichaamsfuncties door een ongeval onherstelbaar verstoord zijn.

Binnen de Chinese Geneeswijze is de ziekte geen verschijnsel op zich. Het gaat het om het welbevinden van de mens als geheel. Daarmee heeft deze behandelmethode duidelijk een ander uitgangspunt. De westerse medische aanpak werkt goed op veel gebieden, zoals chirurgie en geneesmiddelen. Toch hebben tal van patiënten het gevoel dat de behandeling zich beperkt tot het bestrijden van de ziekte en de symptomen. Acupunctuur wijst de westerse behandelwijze niet af, maar streeft ernaar dat de sterke kanten van de westerse medische werkwijze en acupunctuur elkaar aanvullen.

Naamloos

De waarde van acupunctuur is al tientallen eeuwen bewezen. Chinese geneesheren gebruiken acupunctuur al vele duizenden jaren om ziekten te genezen en klachten te verlichten. Bovendien zijn er ziekten mee te voorkomen; acupunctuur vergroot de natuurlijke weerstand, verhoogt de pijndrempel en vergroot de levenslust.

Acupunctuur is geschikt als therapie voor bijna elke ziekte. Echter voor acute zaken, eerste hulp, chirurgische ingrepen en epidemische ziekten wordt u door verwezen. Deze behoren tot het terrein van de westerse behandeltechnieken.

Twijfelt u over de behandelingsmogelijkheden van uw klachten, neem dan gerust met ons contact op.

Samenwerking met andere disciplines

Binnen Edelweiss wordt acupunctuur aangeboden als op zich staande behandelmethode, maar het kan ook gecombineerd worden met de andere behandelmethodes. Bij de eerste intake worden de klachten in kaart gebracht en de hulpvraag besproken. Daarna wordt een behandelplan gemaakt.

Behandeling aan huis

Wanneer u niet in staat bent de praktijk te bezoeken, dan  is het mogelijk om behandelingen bij u aan huis plaats te laten vinden.

Registratie acupuncturist

Onze acupuncturist heeft een lidmaatschap bij beroepsvereniging NVTCG Zhong  en bij RBNG. De meeste zorgverzekeraars vergoeden alternatieve geneeswijzen in de aanvullende verzekeringen wanneer de behandelaar is aangesloten bij een beroepsvereniging.