Vrijblijvend advies of afspraak maken? Neem direct contact met ons op.
Een intakegesprek bij Edelweiss is altijd GRATIS.

Celzouttherapie


Celzouttherapie

 Wat doet de Celzouttherapeut bij Edelweiss

Celzouten zijn minerale verbindingen zoals die van nature in ons lichaam voorkomen. Bij ieder denkbaar proces in het menselijk lichaam zijn minerale zouten betrokken. Alle levende wezens zijn dan ook afhankelijk van een continue opname van mineralen. In een ideale situatie zal er in het lichaam een evenwicht zijn tussen opname, inzet en uitscheiding van minerale zouten. Als er door omstandigheden minder opname of meer inzet en uitscheiding van minerale zouten is, kan daardoor een disbalans van beschikbare werk- en bouwstoffen voor de lichaamsweefsels ontstaan.

Voortdurend moe zijn, moeite met bewegen of iets niet zo lang meer vol kunnen houden zijn bijvoorbeeld vaak de eerste tekenen dat door een balansverstoring opladen en herstellen niet meer goed lukken.

celzouten therapie integraal behandelcentrum edelweiss 1

De celzouten volgens dr. Schüßler bevatten de verkleinde minerale zouten zoals die van nature in en om de lichaamscellen voorkomen. De celzouten zijn genoemd naar Dr. Schüßler die de Celzouttherapie ontwikkelde. Celzouttherapie is een eenvoudig toepasbare therapie die het zelfherstellend vermogen ondersteunt door o.a. de toepassing van een of meerdere celzouten volgens Dr. Schüßler. De Celzouttherapie volgens Dr. Schüßler is gericht op het herstel van de balans in de minerale werk- en functiestoffen in en om de lichaamscellen.

De Celzouten volgens Dr. Schüßler kunnen tegelijkertijd met andere medicatie of preparaten worden toegepast omdat de Biochemie volgens dr. Schüßler het lichaam slechts van lichaamseigen minerale stoffen voorziet. Deze celzouten komen van nature voor in de cellen. Het lichaam zal de aangeboden celzouten daar inzetten waar behoefte is. Ze werken ondersteunend en helpen het lichaam weer in de eigen beweging te komen.

Celzouten volgens Dr. Schüβler zijn in Nederland vrij verkrijgbaar.

Samenwerking met andere disciplines

Edelweiss biedt Celzouttherapie aan als op zich staande therapievorm, maar het kan ook heel goed gecombineerd worden met andere behandelvormen. Wanneer de klachten en hulpvraag in kaart gebracht zijn wordt een gezichtsanalyse gemaakt om de tekorten nog beter te signaleren. Daarna stelt de behandelaar voor welke en hoeveel celzouten genomen dienen te worden voor aanvulling van de tekorten. Vervolgens wordt er een vervolgafspraak gemaakt om controle uit te voeren op de bereikte resultaten.

Registratie van de Celzouttherapeut

Onze Celzouttherapeut heeft in 2011 de 2-jarige opleiding afgerond. Deze behandelingen en de celzouten zelf worden meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar.