Vrijblijvend advies of afspraak maken? Neem direct contact met ons op.
Een intakegesprek bij Edelweiss is altijd GRATIS.

Houdingscorrecties

Houdingscorrecties

Lopen, zitten, bukken, tillen; we bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.

Met oefentherapie wordt u bewust gemaakt van uw bewegingsgewoonten en leert u door actieve oefentherapie voelen en begrijpen hoe een beweging in elkaar zit. Daarbij wordt rekening gehouden met de persoonlijke bewegingsmogelijkheden en met de leef- en/of werkomstandigheden.

oefentherapie mensendieck integraal behandelcentrum edelweiss 1Door middel van een ander bewegingsgedrag kunnen nieuwe of terugkerende klachten in de toekomst worden voorkomen. Dus naast het verhelpen van de klachten aan het bewegingsapparaat gaat er ook een preventieve werking uit van de oefentherapie.

Ook een scoliose, M. Scheuermann, een “slappe houding” of te holle rug vormen een indicatie voor behandeling. Meestal staan hierbij niet pijnklachten op de voorgrond, maar deze zouden zich in de toekomst wel kunnen ontwikkelen.