Ik ben chronisch ziek

Wat kan Edelweiss u bieden?

Edelweiss kan u helpen de kwaliteit van leven te verbeteren. Indien u een chronische ziekte heeft kan Integraal Behandelcentrum Edelweiss samen met u een behandeltraject vaststellen. Dit zal per persoon en klacht verschillend zijn. Het zal dan ook per persoon verschillend zijn hoe vaak u wordt behandeld en welke disciplines worden ingezet. Onze doelstelling zal hierbij altijd zijn om uw algehele gezondheidstoestand te verbeteren, een betere conditie te krijgen, pijn te verminderen en ervoor te zorgen dat u beter in uw vel zit. Ook dragen we er zorg voor dat u meer inzicht krijgt in uw eigen gezondheid en dat uw zelfredzaamheid groter wordt.

Chronische ziekten

Een chronische ziekte is een ziekte die langere tijd voortduurt. Chronische ziekten kunnen over het algemeen niet door vaccins worden verhinderd of door medicijnen worden genezen. Meestal is er geen vooruitzicht op volledig herstel.

In Nederland hebben 5,2 miljoen mensen een chronische ziekte, 1,8 miljoen Nederlanders hebben er meerdere tegelijk. Van de ouderen boven de 75 jaar heeft 80% minimaal één chronische aandoening.

Gedrag wat de gezondheid schaadt bevordert het ontstaan van een aantal chronische ziekten. Voorbeelden van zulk gedrag zijn roken, weinig beweging en ongezond eten.

Chronische ziekten komen meer voor naarmate mensen ouder worden. Een aantal veel voorkomende chronische ziekten en aandoeningen zijn bijvoorbeeld; artrose, COPD, hart- en vaatziekten, diabetes, kanker, reuma en overgewicht.