Ik ben ernstig ziek

Wat kan Edelweiss u bieden?

Indien er bij u sprake is van (herstel van) kanker kan Edelweiss u mogelijk helpen uw levenskwaliteit te verbeteren. Onze fysiotherapeut is speciaal opgeleid in oncologie, ze kan u begeleiden in het opbouwen van activiteiten en training. Verder kan het behandeltraject bestaan uit begeleidingsgesprekken met de verpleegkundige, psychologie en / of voedingsadvies. Onze alternatieve geneeswijzen kunnen helpen om uw klachten te verlichten. Ook kunnen we met u meekijken naar het gebruik van hulpmiddelen.

Kanker

Ongeveer 1 op de 3 mensen krijgt in de loop van zijn / haar leven kanker. Ongeveer 30% van de sterfgevallen wordt veroorzaakt door kanker. De meest voorkomende soorten kanker zijn borstkanker, prostaatkanker, longkanker en darmkanker. Kanker is het gevolg van celwoekering in de lichaamsweefsels en / of organen.

Iedereen loopt de kans om kanker te krijgen, maar er zijn wel bepaalde risicofactoren zoals; hogere leeftijd, erfelijke aanleg, roken, ongezond eten, veel alcohol drinken, weinig beweging, in contact komen met kankerverwekkende stoffen.

Hoe de prognose is, is afhankelijk van de soort kanker, de grootte van de tumor en het wel / niet aanwezig zijn van uitzaaiingen. In sommige gevallen is genezing mogelijk, in sommige gevallen kan er levensverlengend behandeld worden en in sommige gevallen is er niets meer aan te doen. Dan wordt geprobeerd zoveel mogelijk de pijn en klachten te verlichten.

De behandelvormen van kanker zijn chirurgie, radiotherapie, chemotherapie en hyperthermie.

Kanker is een zeer ingrijpende ziekte. De gevolgen zijn groot op alle gebieden in het leven. Zelfs na genezing van kanker kunnen de gevolgen nog jaren merkbaar zijn.