Ik ben op leeftijd

Wat kan Edelweiss u bieden?

Als u klachten ondervindt van het ouder worden kan Edelweiss u hierbij helpen. Zo kunnen we u bijvoorbeeld helpen mobieler te worden, uw conditie op peil te houden, met u meekijken naar eventuele hulpmiddelen en adviezen geven over leefstijl en voeding. Als er sprake is van psychische klachten door het ouder worden, bijvoorbeeld rouwproblematiek of levensfaseproblematiek kan onze psycholoog u helpen. Onze alternatieve geneeswijzen kunnen u nog verder ondersteunen bij klachten die u ondervindt.

Ouder worden

Ouder worden hoort bij het leven. Helaas brengt de ouderdom vaak de nodige ongemakken en klachten met zich mee. Lichamelijke en geestelijke functies nemen vaak geleidelijk af met het ouder worden. Denk hierbij aan slijtage van gewrichten, krijgen van rimpels en grijze haren, slechtere werking van organen, minder goed kunnen zien en horen, minder spierkracht en uithoudingsvermogen, vergeetachtigheid en verminderd concentratie- en reactievermogen.

De laatste eeuw is de levensverwachting van mensen in Nederland sterk gestegen. De levensverwachting voor vrouwen (83 jaar) is hoger dan voor mannen (79 jaar). De verwachting is dat de levensverwachting in de toekomst verder zal toenemen.