Ik heb een klacht aan mijn bewegingsapparaat

Wat kan Edelweiss u bieden?

Edelweiss beschikt over een oefentherapeut Mensendieck en een fysiotherapeut die beiden gespecialiseerd zijn in de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. Na de intake wordt besloten welke van beide disciplines uw klacht zal behandelen, of dat er een multidisciplinaire behandeling plaats zal vinden. De behandeling zal zich richten op het ontdekken van de oorzaak van uw klacht, behandelen van de klacht en vergroten van uw belastbaarheid en voorkomen van klachten in de toekomst.

Het bewegingsapparaat

Het bewegingsapparaat is opgebouwd uit spieren, botten, gewrichten en zenuwen. Door een verkeerde houding, overbelasting, slijtage of een ziekte aan uw bewegingsapparaat kunnen diverse klachten ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn nekklachten, hernia, slijtage van heup- of kniegewricht, meniscusletsel in het kniegewricht, beknelling van een zenuw, tenniselleboog of een whiplash.

Veel klachten ontstaan of nemen toe bij de dagelijkse activiteiten zoals werk, huishouden en sport. Afhankelijk van de belastbaarheid van het bewegingsapparaat heeft de ene persoon veel sneller klachten dan de andere.

Veruit de meeste mensen worden in hun leven één of meerdere keren geconfronteerd met klachten aan hun bewegingsapparaat. Sommige klachten gaan vanzelf weer over, maar soms is hierbij hulp nodig.