Ik heb een klacht aan mijn zenuwstelsel

Wat kan Edelweiss u bieden?

Zowel de oefentherapeut Mensendieck als de fysiotherapeut bij Edelweiss kunnen u behandelen als er sprake is van een neurologische aandoening die van invloed is op uw bewegingsapparaat, zoals bv bij Parkinson of MS. Ook kan acupunctuur of luxpunctuur een goede behandelvorm zijn. We kijken verder ook samen met u of er behoefte is aan verpleegkundige en / of psychologische zorg in de vorm van een integrale behandeling.

Integraal Behandelcentrum Edelweiss is aangesloten bij ParkinsonNet, een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de ziekte van Parkinson.

Neurologische klachten

Het zenuwstelsel bestaat uit zenuwen, hersenen en het ruggenmerg. Een mens kan verschillende soorten aandoeningen krijgen waarbij schade aan het zenuwstelsel de oorzaak is. Er zijn veel verschillende soorten neurologische aandoeningen. Een aantal voorbeelden van neurologische aandoeningen zijn de ziekte van Parkinson, MS, CVA, hernia, polyneuropathie en ALS.

Mensen met een neurologische aandoening kunnen last hebben van verschillende ziekteverschijnselen, zoals krachtverlies, hoofdpijn, duizeligheid of dubbelzien, pijn, problemen met coördinatie, verlies van gevoel of verlammingsverschijnselen.

Het is per aandoening / klacht verschillend hoe het verloop van de aandoening is en of er verbetering mogelijk is. Het zenuwstelsel heeft maar beperkte herstelmogelijkheden, veel van de aandoeningen zijn chronisch.