Ik heb etalagebenen

Wat kan Edelweiss u bieden?

U kunt bij Integraal Behandelcentrum Edelweiss terecht voor claudicatio intermittens, oftewel etalagebenen. Onze fysiotherapeut zal u begeleiden met als doel uw klachten te verminderen en te zorgen dat het lopen beter zal gaan. Dit gebeurt door middel van looptraining. De fysiotherapeut adviseert u en geeft u oefeningen.

De fysiotherapeut is speciaal opgeleid in het behandelen van mensen met etalagebenen. De behandeling kan desgewenst worden aangevuld met alternatieve geneeswijzen.

Het is bewezen dat fysiotherapie net zo effectief is als een operatie voor etalagebenen.

Claudicatio Intermittens

Bij etalagebenen (claudicatio intermittens) zijn de slagaders van het been vernauwd. De oorzaak hiervan is aderverkalking. Tijdens het lopen hebben uw beenspieren extra zuurstof nodig, maar krijgen dit onvoldoende door de aanwezige vernauwing. Hierdoor kunt u pijn en een verkrampt en vermoeid gevoel krijgen tijdens het lopen en wordt u gedwongen om stil te blijven staan. Na een langere tijd kunt u ook last krijgen van koude voeten en genezen wonden aan de onderbenen en voeten minder goed. Ook kunnen uw benen hun haar verliezen en er bleek en glanzend uit gaan zien.
Naar schatting 3 procent van de mensen van 55 jaar of ouder heeft last van etalagebenen. Naarmate de leeftijd toeneemt loopt dit getal op naar 1 op de 10 patiënten van 70 jaar of ouder.
Roken is de belangrijkste oorzaak van etalagebenen. Maar ook meeroken, een hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, diabetes, overgewicht, te weinig beweging en erfelijkheid zijn factoren die van invloed zijn op etalagebenen. Hoe meer risicofactoren u heeft, hoe groter de kans is op etalagebenen.
Indien u meer informatie wenst kunt u kijken op de site www.etalagebenen.nl.