Ik heb relatieproblemen

Wat kan Edelweiss u bieden?

U kunt bij Integraal Behandelcentrum Edelweiss terecht als u hulp zoekt voor uw relatieproblemen. Onze psycholoog heeft ruime ervaring in het behandelen van echtparen / koppels waarbij er sprake is van relatieproblemen. De behandeling zal bestaan uit psychologische gesprekken samen met uw partner. Indien er behoefte aan is wordt er ook wel eens een individueel gesprek gepland. De doelstelling in de behandeling is om elkaar beter te begrijpen, beter te leren communiceren en samen onder begeleiding naar doelen toe te gaan werken, zodat u beiden gelukkiger bent in de relatie. De behandeling kan ondersteund worden door online behandelcontacten.

Relatieproblemen

De meeste mensen verlangen naar een liefdevolle en duurzame relatie, maar in de praktijk is dit vaak moeilijk te realiseren. Het overgrote deel van de Nederlanders ervaart soms problemen in hun relatie. Deze problemen hebben vaak betrekking op punten zoals: niet goed met elkaar kunnen communiceren, ruzies / discussies, ergernissen, problemen met de opvoeding van de kinderen, financiële problemen, te weinig tijd voor elkaar, ontrouw, egoïsme, gebrek aan vertrouwen, verdeling van de taken of karakters die botsen. Soms kan er sprake zijn van de vraag of het beter is om uit elkaar te gaan.

Binnen een relatie moet er sprake zijn van een emotionele basis, dat is de basis voor intimiteit, openheid en het beter leren kennen van elkaar. Als deze emotionele basis er niet is, kan dit leiden tot problemen in een relatie. Mensen kunnen dit ervaren als een afstand, afgescheidenheid of langs elkaar heen leven. Als het mensen zelf niet lukt om nader tot elkaar te komen kan het soms goed zijn om professionele hulp in te schakelen.