Ik voel me angstig

Wat kan Edelweiss u bieden?

U kunt bij Integraal Behandelcentrum Edelweiss terecht als u last heeft van angstklachten of posttraumatische stressstoornis (PTSS). De behandeling zal dan in hoofdzaak bestaan uit psychologie of coaching, afhankelijk van de ernst van uw klacht. Het is mogelijk een online behandelprogramma te volgen. In het geval van een angststoornis of PTSS zal een psychologische behandeling zijn aangewezen. Deze behandeling kan ondersteund worden door een oefenprogramma, eventueel in een kleine groep. In sommige gevallen kan ook acupunctuur of luxpunctuur uitkomst bieden bij klachten van angst. Onze doelstelling is ervoor te zorgen dat u zich minder angstig, prettiger en sterker voelt. We leren u om beter met uw angstklachten om te gaan.

Angstklachten of angststoornis

Angst is een gevoel wat mensen krijgen als er sprake is van dreigend gevaar. Alle mensen hebben wel eens angst gevoeld. Meestal is de angst aan duidelijke situatie verbonden en is deze van korte duur. Maar soms kan de angst langer duren of een belemmering gaan vormen in iemands leven omdat het te erg op de voorgrond staat. Angst kan gepaard gaan met lichamelijk sensaties zoals tintelingen, hartkloppingen, droge mond, kortademigheid of stijve spieren. Angst kan zo hoog oplopen dat het uitmondt in paniek.

Er zijn verschillende soorten angst waar iemand last van kan hebben. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van angst voor sociale situaties, angst voor drukke plekken, angst voor een specifiek iets (bv angst voor spinnen, hoogtevrees) of last hebben van paniekaanvallen. Sommige mensen zijn over het algemeen snel angstig en maken zich snel veel zorgen. Ook kan er sprake zijn van angstklachten die ontstaan na een traumatische gebeurtenis.