Ik voel me down

Wat kan Edelweiss u bieden?

U kunt bij Integraal Behandelcentrum Edelweiss terecht als u zich down, somber of depressief voelt. De behandeling zal dan in hoofdzaak bestaan uit psychologie of coaching, afhankelijk van de ernst van uw klacht. Het is mogelijk een online behandelprogramma te volgen. In het geval van een depressief beeld zal een psychologische behandeling zijn aangewezen. Deze behandeling kan ondersteund worden door een oefenprogramma, eventueel in een kleine groep. In sommige gevallen kunnen alternatieve geneeswijzen uitkomst bieden bij klachten van somberheid. Onze doelstelling is ervoor te zorgen dat u zich beter en sterker voelt, u leert om beter met uw klachten om te gaan en door lichamelijke activiteit uw algeheel welbevinden te verbeteren.

Somberheid

Ieder mens maakt wel eens periodes mee waarin hij / zij zich verdrietig, somber of down voelt. Vaak is dit een reactie op nare gebeurtenissen in het leven, zoals bv het overlijden van dierbare, een scheiding of problemen met werk of geld. Bij veel mensen slijt de somberheid vanzelf, of komen ze er weer bovenop door steun uit hun omgeving. Meestal is somber of down voelen dus tijdelijk.

In sommige gevallen kunnen de klachten erger zijn. De somberheid staat dan een langere periode het grootste deel van de dag op de voorgrond. Deze somberheid kan dan gepaard gaan met een verstoord slaappatroon, slecht kunnen concentreren, zich leeg of nutteloos voelen, een schuldgevoel hebben, nergens zin in hebben, vermoeidheid of gedachten aan de dood. Als u zich in deze klachten herkent kan er sprake zijn van een depressie. Het is dan belangrijk dat u uw huisarts raadpleegt. Als er sprake is van een depressie wordt er in sommige gevallen medicatie, een antidepressivum, voorgeschreven. Soms wordt er gekozen voor een psychologische behandeling of een combinatie van beiden.