Ik wil graag fit worden

Wat kan Edelweiss u bieden?

Als u last heeft van vermoeidheid of een slechte lichamelijke conditie kan Edelweiss u helpen om zich fitter en energieker te voelen. We zullen eerst samen met u de oorzaken van uw klacht in kaart brengen en daarna zullen we een behandelplan opstellen. Afhankelijk van de oorzaak van uw klachten kunnen een of meerdere van de volgende behandelmogelijkheden worden ingezet: persoonlijk trainingsschema of small group training, voedingsadvies, begeleiding door verpleegkundige of therapeut, luxpunctuur, acupunctuur of celzouttherapie. Dit allemaal ter bevordering van uw algeheel welbevinden en toename van fitheid en energie. Mogelijk kan in sommige gevallen ook behoefte zijn aan gesprekken met een psycholoog of coach, Edelweiss kan ook hierin voorzien.

Vermoeidheid

Veel mensen hebben wel eens of vaker last van vermoeidheid. Soms is dit een tijdelijk probleem, door te weinig slaap of drukte. Vaak trekt dit bij na een goede nachtrust. Bij sommige mensen is de vermoeidheid een chronisch probleem en vormt dit een belemmering in het dagelijks leven. Eenvoudige activiteiten kosten dan vaak al veel energie en iemand voelt zich niet uitgerust na het slapen. Soms zijn de klachten zo op de voorgrond aanwezig dat het sociale leven en het werk hieronder gaan lijden. Het kan zelfs zijn dat mensen klachten van uitputting ervaren.

Er is niet altijd een oorzaak te vinden van de vermoeidheid. Als vermoeidheid erg op de voorgrond staat en langer dan 6 maanden aanwezig is kan er sprake zijn van ME/CVS. De vermoeidheid gaat dan gepaard met minimaal 4 van de volgende symptomen: verslechtering van geheugen of concentratie, keelpijn, gevoelige hals- of okselklieren, gewrichtspijnen, hoofdpijnen, niet-verfrissende slaap, minimaal 24 uur gevoel van uitputting na inspanning.

Soms zijn er wel duidelijke oorzaken te vinden voor vermoeidheidsklachten. Een aantal voorbeelden van deze oorzaken zijn: slaapapneu, slaapproblemen, ongezond eetpatroon, bloedarmoede, depressie, stress, trage schildklierwerking, ziekte van Pfeiffer, diabetes, hartproblemen of onregelmatig werk.