Vrijblijvend advies of afspraak maken? Neem direct contact met ons op.
Een intakegesprek bij Edelweiss is altijd GRATIS.

Medisch tapenMedisch tapen

Bij Edelweiss wordt het Medical Taping Concept gebruikt ter medisch tapen integraal behandelcentrum edelweiss 4ondersteuning van de behandeling van een breed scala aan gewrichtsklachten en andere aandoeningen.

Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging, maar zijn bepalend voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren kan dat een scala van klachten en aandoeningen geven. De elastische tape kan de functie van spieren ondersteunen zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd. Het toepassingsgebied van de tape is echter veel ruimer dan alleen het behandelen van spieren.medisch tapen integraal behandelcentrum edelweiss 1

De tape kan voor diverse aandoeningen gebruikt worden:
• Nabehandeling van blessures
• Reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook haematomen)
• Houdingscorrecties
• Behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog)
• Pijnvermindering bij o.a. spier- en gewrichtsklachten
• Neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn
• Hooikoorts
• Menstruatieklachten

Eigenschappen elastische tape

De anti-allergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van de gebruikte elastische tape zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een 24-uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen. De gebruikte tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Door gebruik te maken van verschillende tape technieken kunnen diverse effecten bereikt worden.

Pijnvermindering

De liftende werking van de tape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Automatisch maakt dat een meer fysiologisch bewegingspatroon mogelijk. Anders gezegd, de elastische tape ondersteunt precies dat, wat het lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen.

Afvoer vocht lymfevaatjes

De tape vormt een uitstekende aanvulling en ondersteuning bij de medisch tapen integraal behandelcentrum edelweiss 3behandeling van lymfoedeem. De liftende werking die de elastische tape op de huid heeft, zorgt ervoor dat de subcutane bloedcirculatie verbetert en de lymfe afvoer wordt bevorderd. De initiële lymfevaatjes kunnen zich door de drukverlaging meer openen.