Vrijblijvend advies of afspraak maken? Neem direct contact met ons op.
Een intakegesprek bij Edelweiss is altijd GRATIS.

Oefentherapie MensendieckOefentherapie Mensendieck

Wat doet de oefentherapeut Mensendieck bij Edelweiss

De oefentherapeut Mensendieck is specialist op het gebied van houding en beweging. De oefentherapeut kijkt verder dan de klacht zelf, dat wil zeggen dat de klacht wordt geplaatst in het totaalbeeld van de houding en het bewegen van een cliënt.

Met behulp van oefeningen worden bestaande klachten behandeld en wordt er gewerkt aan het voorkomen van nieuwe klachten. De  nadruk ligt niet op geïsoleerde spieroefeningen, maar op bewust en totaal bewegen.

oefentherapie mensendieck integraal behandelcentrum edelweiss 4De mens moet dus bewust zijn eigen wil gebruiken om zijn houding en beweging te verbeteren. Dit betekent vooral leren luisteren naar de informatie die uit het lichaam zelf wordt verkregen via de spieren, gewrichten, banden en pezen. Maar ook zoeken naar de juiste spanning in de spieren, die nodig is voor een bepaalde beweging of activiteit waar je op dat moment mee bezig bent. Dit betekent dat de aangeleerde bewegingen in het dagelijks leven moeten worden toegepast. Hierdoor ben je dan niet meer afhankelijk van een uur in de week oefenen, maar oefen je dus de hele dag door.oefentherapie mensendieck integraal behandelcentrum edelweiss 2

Oefentherapie Mensendieck kan ingezet worden bij de behandeling van alle klachten waarbij houding en/of beweging een rol spelen, dat zijn bijvoorbeeld  klachten die ontstaan of toenemen bij de dagelijkse bezigheden. Denk hierbij aan  rugklachten en andere gewrichtsklachten, hoofdpijn en spanningsklachten, en leren omgaan met klachten van een chronische ziekte. Verdere specialisaties van de oefentherapeut zijn behandeling van de ziekte van Parkinson, bekkenbodemproblematiek en ademhalings- en spanningsklachten.

De oefentherapeut behandelt ook vaak klachten die ontstaan wanneer het bewegingsapparaat niet juist gebruikt wordt. Dit komt vaak voor bij chronische klachten en aandoeningen.

Samenwerking met andere disciplines

Binnen Edelweiss wordt oefentherapie aangeboden als op zich staande behandelmethode, maar het kan ook gecombineerd worden met de andere behandelmethodes. Bij de eerste intake worden de klachten in kaart gebracht en de hulpvraag besproken. Daarna wordt een behandelplan gemaakt.

Behandeling aan huis

Wanneer u niet in staat bent de praktijk te bezoeken, dan  is het mogelijk om behandelingen bij u aan huis plaats te laten vinden.

Directe toegankelijkheid oefentherapie Mensendieck

U heeft voor een behandeling bij de oefentherapeut geen verwijsbrief nodig van de huisarts of specialist. Alleen voor specifieke aandoeningen is dat het geval, daar kunnen wij u over informeren.

Registratie oefentherapeut Mensendieck

Onze oefentherapeut is geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici, en aangesloten bij het samenwerkingsverband van oefentherapeuten in Noord Limburg. De oefentherapeut is al sinds 1991 werkzaam en heeft zodoende al veel ervaring en expertise opgebouwd. Sinds 2005 is ze een praktijk gestart binnen Gezondheidscentrum Grubbenvorst.