Vrijblijvend advies of afspraak maken? Neem direct contact met ons op.
Een intakegesprek bij Edelweiss is altijd GRATIS.

Triggerpointmassage

Triggerpointmassage

Regelmatig terugkerende hoofdpijn, nekpijn, rugpijn met of zonder uitstraling. Dit zijn hele vervelende ongemakken die vaak worden veroorzaakt door triggerpoints. Triggerpoints zijn ‘knopen’ in het spierweefsel die een specifiek uitstralend karakter hebben. Door middel van triggerpointmassage helpt de fysiotherapeut het lichaam hiervan te herstellen.

Hoe ontstaan triggerpoints?trigger point massage intgeraal behandelcentrum edelweiss 1
Een triggerpoint kan ontstaan door overbelasting van de spier door een verkeerde lichaamshouding tijdens werk, bezigheden thuis of sport, maar ook na botbreuken of operaties en door stressgerelateerde aandoeningen.

Effecten van triggerpointmassage

U zult door de triggerpointmassage merken dat de spierknopen minder gevoelig worden en uiteindelijk verdwijnen, waarna ook de eventueel aanwezige uitstralingspijn verdwijnt. De spieren worden soepeler en de doorbloeding in de spier neemt toe, waardoor de pijn afneemt. Uiteindelijk zullen spierlengte, spierkracht en spieruithoudingsvermogen zich weer normaliseren, waardoor u merkt dat u geen pijn heeft en weer goed kunt functioneren.

De behandeling
Door de druk die wordt uitgeoefend op de spierknoop voelt u precies de pijn waar u last van heeft. Na ongeveer 20-30 seconden vermindert de pijn, de spier ontspant zich en komt weer in balans. Naast de triggerpointmassage wordt u geleerd hoe u de spier kunt ontspannen en krijgt u houdingsadviezen en oefeningen. Hoeveel behandelingen exact nodig zijn verschilt per persoon en de ernst van de klachten.