Vrijblijvend advies of afspraak maken? Neem direct contact met ons op.
Een intakegesprek bij Edelweiss is altijd GRATIS.

TuiNa

TuiNa

Wat doet de TuiNa therapeut bij Edelweiss?

TuiNa is naast acupunctuur en kruiden één van de therapieën van de Traditioneel Chinese Geneeskunde (T.C.M.). TuiNa kent een grote variëteit aan verschillende massagetechnieken die op het lichaamsoppervlak worden uitgevoerd en daarnaast diverse zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast.  Door de yinne en yange aspecten van de lichaamsenergie in balans te brengen en de circulatie van Qi en Bloed te bevorderen kunnen klachten verminderen of verdwijnen.

Het gehele lichaam, zowel aan de buitenzijde in de armen en benen en de huid, als intern in de diverse organen, wordt verbonden door meridianen. De Chinezen spreken over Qi en Bloed dat door de meridianen stroomt en het lichaam voorziet van voedingstoffen en informatie, om op die manier een balans van Yin en Yang te scheppen. Algemeen gesproken kan gezegd worden dat blokkades en onregelmatigheden in de meridianen ziekteprocessen kunnen veroorzaken. Zo wordt bijvoorbeeld alle pijn in de Chinese geneeskunde beschouwd als een ‘blokkade van Qi’.

TuiNa wordt naast acupunctuur als volwaardige therapie al duizenden jaren toegepast in China. Heden ten dage heeft bijna elk Chinees ziekenhuis zijn eigen TuiNa afdeling. De combinatie van TuiNa en acupunctuur begint binnen de gezondheidszorg een belangrijke plaats in te nemen in China, evenals in de V.S. en Europa.

TuiNa is geschikt voor de behandeling van bijna alle klachten. Echter voor acute zaken, eerste hulp, chirurgische ingrepen en epidemische ziekten wordt u door verwezen. Deze behoren tot het terrein van de westerse behandeltechnieken.

Twijfelt u over de behandelingsmogelijkheden van uw klachten, neem dan gerust met ons contact op.

Samenwerking met andere disciplines

Binnen Edelweiss kan TuiNa als aparte behandelwijze plaatsvinden, maar ook als een onderdeel van een multidisciplinair behandeltraject waarbij zowel reguliere als alternatieve behandelvormen gecombineerd kunnen worden. Bij de eerste intake worden de klachten in kaart gebracht en de hulpvraag besproken. Daarna wordt een behandelplan gemaakt.

Registratie en vergoedingen

De meeste zorgverzekeraars vergoeden alternatieve geneeswijzen in de aanvullende verzekeringen wanneer de behandelaar is aangesloten bij een beroepsvereniging. Het lidmaatschap bij beroepsvereniging NVTCG Zhong en bij RBNG zorgt in de meeste gevallen dat u voor vergoeding in aanmerking komt. De TuiNa therapeut bij Edelweiss heeft in 1994 haar diploma behaald en stage gelopen in Beijing. Sindsdien is ze op diverse locaties werkzaam geweest als TuiNa therapeut en acupuncturist. Op dit moment werk ze ook in een multidisciplinair gezondheidscentrum in Grubbenvorst.