Vrijblijvend advies of afspraak maken? Neem direct contact met ons op.
Een intakegesprek bij Edelweiss is altijd GRATIS.

Verpleegkundige begeleiding

Verpleegkundige begeleiding

Wat doet de verpleegkundige bij Edelweiss

Als u zich aanmeldt voor een behandeltraject bij Edelweiss heeft u allereerst een intakegesprek met de verpleegkundige om uw klachten en hulpvraag duidelijk te krijgen en krijgt u uitleg over de behandeling bij Edelweiss. Hierna zal er tijdens het multidisciplinair overleg uw behandeltraject worden vastgesteld.

De verpleegkundige zal u, als hier vraag naar is, verder begeleiden, adviseren en coachen in uw traject bij Edelweiss. De verpleegkundige kan u bijvoorbeeld adviseren op het gebied van voeding en beweging, maar ook uitleg geven over uw ziektebeeld. Ook kan ze u helpen uw leefstijl te verbeteren. Ze kan u coachen op het gebied van het omgaan met uw ziekte of klacht, zodat u zo zelfstandig mogelijk blijft. Zo kan ze bijvoorbeeld meekijken en adviseren met de zorg rondom diabetes, maar ook advies geven over het gebruik van hulpmiddelen thuis of het gebruik van incontinentiemateriaal. Tijdens gesprekken met de verpleegkundige kunt u vragen stellen, bijvoorbeeld over uw ziektebeeld of over het omgaan met uw beperking. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om uw verhaal te doen en een luisterend oor te vinden. Als het nodig is kan de verpleegkundige contact hebben met uw arts of specialist om te overleggen, of met uw naasten om uitleg te geven.

De verpleegkundige bij Edelweiss is een HBO-opgeleide verpleegkundige en is BIG-geregisteerd. Als verpleegkundige heeft ze ruime ervaring met patiënten met chronische ziektebeelden en met patiënten met psychische klachten, ze kan u met raad en daad bijstaan.

Samenwerking met andere disciplines

Verpleegkundige zorg bij Edelweiss is een onderdeel van uw multidisciplinaire behandeling. De verpleegkundige begeleiding kan een waardevolle bijdrage zijn in uw behandeltraject. Tijdens de intake wordt gekeken waar uw hulpvraag ligt en wordt in kaart gebracht in hoeverre er behoefte is aan verpleegkundige begeleiding.